Fundaparel: blauw houten huis aan de IJburgbaai - indebuurt Amsterdam

2022-05-21 19:46:32 By : Mr. ben wang

Woonboot, houten huis of watervilla? Deze woning aan de IJburgbaai is het allemaal. De Amsterdamse parel doet het goed in woonmagazines en stond in december 2021 nog in Eigen Huis & Interieur. Via Funda staat het knalblauwe stekkie nu te koop.

De nieuwe bewoner hoeft tijdens de housewarming niet bang te zijn dat gasten de woning niet kunnen vinden. De blauwe kleur op de gevel maakt het geen onopvallend huis, maar echt een designobject. Er is veel oog voor detail. Zelfs de vogelhuisjes bij het dakterras hebben dezelfde vrolijke kleur.

Als je over de steiger loopt naar de voordeur stap je via een trapje zo in het souterrain onder de waterlijn. Hier vind je een hal en drie slaapkamers. Een van de slaapkamers aan de voorkant van het huis heeft een schuifdeur naar de patio. Dit is een drijvend terras met zandbak. Even een duik nemen is hier goed te doen, want een deel van de IJburgbaai is afgezet met boeien.

Tekst loopt door na de foto >

Loop je weer terug naar binnen dan tref je nog twee slaapkamers en de badkamer met ligbad. Koude voeten zal je niet snel hebben, want er is een gietvloer met vloerverwarming.

Op de eerste woonlaag zit de woonkamer, deze is gedeeltelijk verlaagd naar de waterlijn. Zo heb je een mooi uitzicht over het water. In plaats van wit gestucte muren – zoals in andere ruimtes – vind je hier houten wanden. Ineens waan je je in een houten design chalet, maar dan op het water. Met elementen zoals een ingebouwde boekenkast.

Tekst loopt door na de foto >

De IKEA-keuken ligt op de tweede verdieping. Aan een kant vind je een houten keuken met groene tegeltjes, de rest is een stalen open constructie. Wat nog het meest opvalt zijn de houten ramen met het uitzicht op de Buiten-IJ. Vanuit hier ben je snel op het dakterras, waar ook een berging over de gehele breedte van het huis is.

Tekst loopt door na de foto >

Het huis heeft nog iets dat best bijzonder is in Amsterdam: gegarandeerd een plek om je auto kwijt te kunnen. In de gemeenschappelijke parkeergarage zit een parkeerplek die van de nieuwe eigenaar wordt. Handig!

Menig Amsterdammer droomt van een eigen woonboot. Zin om te dagdromen? Op Funda staat een woonboot met een lengte van…

Win kaartjes voor de dierentuin!

Winnen maar: gratis een dagje naar de dierentuin

Tof uitje: deze instagramwaardige bloemenexperience vlakbij Amsterdam

Aangeboden door Stichting Cripple X Entertainment

Blijf op de hoogte van alles uit Amsterdam

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden